Vrei sa devii instructor?

Vezi CUM!

Cursuri Wing Chun!

Vezi AICI!

Magazin Online!

Intra ACUM!
 

SISTEMUL WING CHUN

SIU LEEM TAU                  

CHUM KIU                        

MOOK YAN JOANG        

BIU JEE                              

ARMELE LDBG / BJD      

IMPROVIZATII                  

Sistemul Wing Chun

Sistemul clasic de Gung Fu numit Wing Chun este, în comparaţie cu alte stiluri de Gung Fu chinezesc, destul de simplu în aparenţă, cu o lipsă evidentă de sărituri acrobatice, mişcări de învăluire extreme şi tehnici cu înflorituri. Reprezintă un stil clădit pe concepte ştiinţifice şi bazat pe mişcări naturale ale corpului omenesc şi nu pe mişcările unor animale. Întreg sistemul este foarte complet, cu mişcările într-o fază evolutivă în care acestea contracarează perfect mişcările alteia, şi numai pentru a fi contracarate de o a treia care la rândul ei poate fi dominată de către prima.
Asemenea jocului chinezesc care foloseşte poziţiile mâinii pentru a simula hârtia, foarfecele şi piatra, la fel nu există nici o tehnică de Wing Chun căreia să nu i se opună o alta. Un vechi proverb din Wing Chun spune „Bock Gai, Bock Jeet”, sau „Pentru fiecare atac, există o contra-acţiune”.
Sistemul conţine numai trei forme de mână, o formă la Manechinul de Lemn şi două seturi cu arme. Aceasta ar putea să pară destul de simplu pentru aceia familiarizaţi cu stiluri de Gung Fu care ar putea să aibă 72 de seturi de mână şi 36 de seturi sau mai multe cu arme. Oricum, deşi formele sunt puţine şi uşor de învăţat, pentru a le stăpâni e nevoie de răbdare, perseverenţă şi hotărâre. Această stăpânire a lor este vitală totuşi, de vreme ce formele din Wing Chun sunt considerate „cheile către sistem”.